Kan du gå bort från att bli för hög?

buy marijuana online

Marijuana har stadigt vunnit popularitet under de senaste åren. Med örten som nu är laglig för medicinskt och rekreationsbruk i ett ständigt ökande antal stater, förändras människors åsikter om cannabis nästan lika snabbt som lagen. Det som en gång ansågs vara en olaglig verksamhet som skulle utföras i hemlighet blir nu mer och mer normaliserad, och det verkar som om denna trend kommer att fortsätta.

En nackdel med denna ökade acceptans är att det har skett en ökning av antalet sjukhusinläggningar på grund av överdos av marijuana. Majoriteten av dessa fall är vuxna som har överskridit sina gränser, eller barn som av misstag har snubblat över sina föräldrars förråd.

Så hur allvarligt är en överdos av marijuana? Kan man dö av att bli för hög? Låt oss ta en titt.

Hur mycket ogräs är för mycket?

De flesta som använder cannabis kommer att ha upplevt de obehagliga effekterna av att vara för hög. Att “gröna ut”, som det kallas för kärleksfullt, kan leda till känslor av ångest och paranoia, yrsel och illamående. Dessa effekter kan vara särskilt uttalade när ogräs används i kombination med alkohol eller andra ämnen.

Dessa effekter beror främst på THC, föreningen som ger ogräs dess psykoaktiva egenskaper. Under de senaste decennierna har THC-innehållet i cannabis gradvis ökat. Nuförtiden är det inte ovanligt att hitta stammar som innehåller över 20 % THC, tillräckligt för att även en erfaren rökare ska bli ordentligt bakad. Det är nu också möjligt att köpa koncentrat som vax och shatter vars THC-innehåll är ännu högre. Dessa potenta produkter gör det lättare att överdosera gräs än någonsin tidigare, särskilt för de som är nya på scenen.

När det gäller att bli för hög är en annan vanlig boven marijuana ätbara. När du röker gräs kommer din high sannolikt att nå sin topp inom 30 minuter. Men när du äter cannabis måste den ta sig igenom matsmältningssystemet, och det tar tid. På grund av detta kan ätbara produkter ta så lång tid som 2–4 timmar att nå sin fulla effekt. Det är ett vanligt nybörjarmisstag att människor blir otåliga efter att ha ätit mat och tror att de inte blir höga. Så de äter en annan.

Det kan ta lite tid, men när de kombinerade effekterna av dessa ätbara så småningom slår in, kan det höga bli för mycket att hantera. Ibland är det enda man kan göra i den här situationen att lägga sig ner och sova bort det. Vilket slöseri!

Även om effekterna av att vara för hög på intet sätt är njutbara, är det högst osannolikt att du dör av en överdos av marijuana på grund av den löjliga mängd ogräs som detta skulle kräva.

Av uppenbara etiska skäl har det inte gjorts några studier på människa på den dödliga dosen av THC, men det har gjorts studier på olika djur, inklusive hundar. En sådan studie fann att när det tas oralt utgjorde totalt 3g THC per kilo kroppsvikt en dödlig dos.

För att sätta denna figur i perspektiv, låt oss föreställa oss att dosen var densamma hos människor. En person som väger 140 lb (63,5 kg) skulle behöva konsumera 190,5 g THC för att dosen ska vara dödlig. Därför, om du hade en stam som innehöll 20 % THC, skulle du behöva 952,5 g ogräs för att överdosera dödligt. Det är över 33 uns!

Även om du råkade ha så mycket marijuana hängande, hur skulle du kunna ta dig igenom allt på en gång? Även de mest hardcore potheads skulle utan tvekan tycka att detta är en kamp.

Symtom på överdosering av marijuana

Även om du sannolikt inte kommer att dö av en överdos av cannabis, finns det vissa omständigheter där du bör söka läkarvård om du blir för hög.

Symtomen på överdosering av marijuana uppstår som ett resultat av att THC överagerar kroppens endocannabinoidsystem. Detta system består av receptorer som är designade för att binda till vår kropps endogena cannabinoider som anandamid. THC har en liknande molekylstruktur som dessa kemikalier, vilket gör att det kan binda till dessa receptorer och orsaka djupgående effekter på våra kroppar och sinnen.

På grund av hur det påverkar det endocannabinoida systemet, kan THC ha några potentiellt farliga biverkningar. Dessa inkluderar andningsdepression, ökad hjärtfrekvens och en högre risk än genomsnittet för hjärtinfarkt. Det uppskattas att risken för hjärtinfarkt är så mycket som 4,8 gånger högre än vanligt inom en timme efter att ha konsumerat ogräs. Detta är definitivt något att tänka på om du har en redan existerande hjärt-kärlsjukdom eller andra riskfaktorer.

Antalet barn som lagts in på sjukhus efter oavsiktlig konsumtion av marijuana har också ökat de senaste åren. Rapporterade symtom på överdosering av cannabis hos barn inkluderar dåsighet, agitation, kräkningar, kramper och koma. Dessa biverkningar är inte nödvändigtvis dödliga, men tidig behandling är ett måste.

Så även om cannabis sannolikt inte dödar dig direkt, har det några potentiellt farliga biverkningar. I vissa fall kan dessa vara dödliga om de inte behandlas. Därför, om du upplever svåra bröstsmärtor efter att du rökt eller ätit gräs, eller om ditt barn lyckas få tag på några, är det en bra försiktighetsåtgärd att ta sig till akuten.

En annan allvarlig bieffekt av för mycket ogräs är cannabisinducerad psykos. Detta kan leda till extrem paranoia, vanföreställningar och hallucinationer och kan öka risken för självmord. I ett fall listades marijuana som en bidragande faktor till döden av en tonåring i Colorado som hoppade från fjärde våningen efter att ha konsumerat en kaka innehållande 65 mg THC (den lagliga gränsen är 10 mg per portion). Även om det är omöjligt att säga exakt vad som låg bakom denna tragiska händelse, verkar det troligt att THC åtminstone spelade en roll.

Andra marijuana-relaterade dödsfall

Det har inte förekommit några konkreta rapporter om dödsfall till följd av enbart marijuanaanvändning, men i vissa fall har det angetts som en bidragande faktor. Årsrapporter från American Association of Poison Control Centers visar att det har inträffat ett antal dödsfall där cannabis använts i kombination med andra substanser, oftast amfetamin eller opioider. Det har också inträffat några dödsfall där marijuana konsumerades ensam, två 2012 och en 2014. Tyvärr publiceras inga ytterligare detaljer i rapporterna, så det är omöjligt att veta om marijuana var ensam ansvarig eller om andra faktorer var att skylla .

Ett stort orosområde är att cannabis kan försämra koordination och motorik, vilket ökar risken för olyckor både på arbetsplatsen och på vägen. Forskning tyder på att du är 20–30 % mer sannolikt att vara inblandad i en motorfordonsolycka när du är påverkad av ogräs. Det finns också flera studier som tyder på att det kan finnas en större risk för arbetsplatsolyckor medan den är hög, även om bevisen är något ofullständiga.

Hur som helst är det klokt att undvika att delta i potentiellt farliga aktiviteter när det är högt, bara för att vara på den säkra sidan.

Vad ska du göra om du blir för hög?

Om du blir för hög och börjar må dåligt finns det flera saker du kan göra för att hjälpa dig själv. För det första är det viktigt att inte få panik. Du kanske mår hemskt nu, men om du håller dig lugn tar det inte lång tid innan du känner dig som dig själv igen.

Håll dig hydrerad medan du är hög genom att ha ett stort glas eller flaska vatten nära och ta små, regelbundna klunkar. Många människor tycker också att att äta något hjälper dem att återhämta sig från biverkningarna av för mycket ogräs, så att ha lite snacks till hands är en bra idé.

Det har också förekommit rapporter om cannabidiol (CBD), den icke-psykoaktiva föreningen i cannabis, som hjälper till att balansera ut en extrem nivå. CBD är tillgänglig som en olja som du kan släppa under tungan, ätbara produkter, kapslar och aktuella krämer. CBD-olja är dock den snabbast verkande av dessa produkter, och därför mest lämpad för att motverka oönskade THC-biverkningar.

Om allt annat misslyckas, sätt på lite avslappnande musik, lägg dig ner och ta en tupplur. Chansen är stor att du kommer att må mycket bättre när du vaknar.

Kan man dö av att bli för hög? Slutgiltiga tankar
Även om många människor anser att marijuana är säkert, finns det vissa risker förknippade med dess användning, särskilt höga THC-stammar och ätbara varor. I de flesta fall kommer biverkningarna av ogräs att vara kortvariga och är inte en anledning till betydande oro. Att dricka lite vatten och ta en tupplur är vanligtvis tillräckligt för att få dig tillbaka på rätt spår.

Det finns dock några potentiellt farliga biverkningar att vara medveten om. Det finns en risk att utveckla andningsproblem, hjärtproblem eller psykoser, även om dessa är ovanliga och vanligtvis drabbar personer med redan existerande riskfaktorer. Det finns också den ökade risken för olyckor när du är hög, men dessa kan undvikas genom att använda sunt förnuft och hålla sig borta från farliga situationer.

För de flesta finns det ingen anledning att oroa sig för överdosering av marijuana. Om du blir för hög kanske du känner att du håller på att dö, men chansen att detta faktiskt händer är väldigt liten!

Buy Cannabis vape pen online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You cannot copy content of this page